Over ons

Ons bedrijf

Dirk Vos te Apeldoorn is een in 1925 opgerichte groothandel in automaterialen en gereedschappen. Aanvankelijk gestart in 1923 met de import van Evans motorfietsen door de oprichter Dirk Vos samen met A. Koldewijn. Onder de naam A.G. Koldewijn & Co kregen zij de General Import van Evans.

In juni 1924 werd er overgeschakeld op de verkoop van automaterialen en werd een herstart gemaakt onder de naam Dirk Vos. Alle ups en downs in de automobielwereld werden meegemaakt en nu in 2021 is Dirk Vos nog steeds een van de oudste grossiers in Nederland met een klantenkring uit geheel het land. Naast de verkoop van automaterialen zijn we fabrikant van kentekenplaten en o.a. specialist op het gebied van vrachtwagen-onderdelen en remmen.

Ons programma bestaat hoofdzakelijk uit A-merken, merken die ook door de autofabrikanten worden gebruikt als 1e montage.

Wij zijn lid van de API Groep een groepering, die een uniek syteem hanteert same day delivery en onderdelen zoeken op kentekens. 

Auto Parts Ideeshop (API-Modelauto's)

Een tweede tak van ons bedrijf is de modelauto afdeling. Een winkel ontstaan na de ophef van een van de oudste modelauto winkels in Nederland (Modeltechniek). Nu behoort deze winkel tot een van de gerenommeerdste zaken op dit gebied van Nederland. In 2008 een voorzichtige start gemaakt met internet verkoop en bijna alle modellen staan nu op internet en is online winkelen nu ook mogelijk geworden. 

Bezoek ook eens de website van API-Modelauto's door hier te klikken

Ons team

Medewerkers

J. Kleinbussink
W. van de Staay